ONS VERHAAL

De oorsprong, oprichtig en koers van DAG

Waarom wij streven naar digital assurance voor zoveel mogelijk verschillende organisaties.

ONS VERHAAL

Oorsprong

Wij zijn niet zo onder de indruk van mooie verhalen. We willen vooral weten hoe het echt zit. En zorgen dat het beter gaat. Tot 2017 werkten we alle drie bij SIG. Een bureau dat vooral (wetenschappelijk) onderzoek doet naar softwarekwaliteit en tooling bouwt met focus op broncode. Tobias was een van de founding fathers van het model voor software kwaliteit, Rolf zocht hoe je dat praktisch kon toepassen en Werner leidde de uitvoering van assessments.

verhaal-oorsprong
ONS VERHAAL

Oprichting

Daarna begonnen Rolf en Tobias de startup Utilus. Werner kwam erbij na een zeilreis naar Nieuw Zeeland. Utilus richt zich op het ontwikkelen en beheren van state of the art software systemen. Tegelijkertijd blijven opdrachtgevers ons inschakelen voor assessment en adviestrajecten, omdat we dat nu eenmaal goed kunnen, graag adviseren en ook verantwoordelijkheid willen nemen bij de uitvoering van die adviezen. Dat doen we graag, maar wel vanuit een onafhankelijke rol, zodat onze opdrachtgevers ook weten waar ze aan toe zijn. Daarom zijn we gestart met de Digital Assurance Group. Een groep slimme, onafhankelijke en kritische mensen met verstand van software.

ONS VERHAAL

Koers

We willen de hoogste kwaliteit leveren tegen een goede prijs. Onze adviezen en ons werk zijn steeds gebaseerd op feiten, maar software is veel meer dan alleen broncode. Daarom kijken we breder. Naar het product en het productmanagement, de ontwikkelprocessen en de mensen die het moeten doen. Ons doel is om de grootste en meest geliefde partner Digital Assurance partner te worden. Eerst in Nederland. Daarna over de grens.

verhaal-koers